آشنایی با فواید و خواص چای سبز
آشنایی با فواید و خواص چای سبز
در ادامه مجموعه ای گردآوری کرده ایم از خواص و فایده های دارویی و درمانی چای سبز
همچنین عوارض و ضررهای این نوع چای و دستور دم کردن را در ادامه بخوانید
چینیهای باستان از خواص مفید چای سبز به خوبی آگاه بوده و از آن برای موارد پزشکی به خصوص درمان سردرد و رفع افسردگی، استفادههای فراوانی میکردند.
از فواید بسیار چای سبز صحبتهای زیادی میشود و حتی چای را بهترین نوشیدنی پس از آب میدانند.
چای سیاه و چای سبز هر دو از گیاه واحدی به دست میآیند و تفاوت آنها در طرز تهیهشان است.
مروری بر خواص چای سبز
برای درمان ام اس مفید است.
برای پیشگیری و درمان سرطان به کار میرود.
برای درمان بیماری پارکینسون و آلزایمر کاربرد دارد.
سوخت و ساز بدن را بالا برده و اکسیداسیون چربی را افزایش میدهد.
احتمال خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و حملات قلبی را با کاهش خطر لخته شدن خون کاهش میدهد.
احتمال خطر ابتلا به سرطان مری را کاهش میدهد.
نوشیدن چای سبز رشد سلولهای سرطانی خاص را متوقف کرده و سطح کلسترول خوب خون را نسبت به کلسترول بد افزایش میدهد.
برای درمان روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید) و بیماریهای قلبی عروقی استفاده میشود.
برای تقویت سیسم ایمنی بدن مفید است.
برخی از محققان میگویند، با نوشید منظم چای سبز، از به وجود آمدن حفره در دندان با کشتن باکتری که موجب ایجاد جرم دندان میشود، میتوان پیشگیری کرد.
قدر فکری را افزایش داده و قابلیت تمرکز را بالا میبرد.
آرامبخش است و رفع استرس میکند.
موجب کاهش وزن در افراد چاق میشود.
چای سبز در رفع تعدادی از عفونت های قارچی، باکتری و حتی ویروسی (نظیر سرماخوردگی عادی) نیز مفید است.
این گیاه خلط را از گلوی ملتهب پاک و اثر مواد سمی را خنثی می کند.
تانین” موجود در این چای می تواند از تداوم اسهال جلوگیری کند. اگر می خواهید میزان “تانین” را در چای افزایش دهید، بگذارید بیشتر دم بکشد.
روش نگهداری و دم کردن چای سبز
برای تازه و معطر ماندن چای سبز بهتر است آن را در ظرفی تیره بریزید و در محلی تاریک و به
دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.
برای هر نفر یک قاشق مرباخوری چای سبز را در قوری ریخته و به ازای هر یک قاشق، یک لیوان آب داغ با دمای ۸۰ تا ۸۵ درجه سانتیگراد به آن اضافه کرده و درب قوری را به مدت ۷ تا ۸ دقیقه بگذارید. سپس آن را بنوشید.
چای سبز مانند چای سیاه نیازی به دم کردن روی حرارت ندارد.
میزان مصرف روزانه
چای سبز به عنوان جایگزینی مناسب برای چای سیاه و قهوه توصیه میشود.
نوشیدن روزانه سه لیوان چای سبز (حاوی سه گرم مواد حل شدنی) یا روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلی گرم عصاره استاندارد چای سبز (عصارهها باید حاوی ۸۰ درصد پلی فنولها و ۵۵ درصد اپی گالوکزچین) مفید است. انواع فرآوردههای کپسولی و مایع چای سبز نیز قابل دسترسیاند.
البته مصرف خیلی زیاد این ماده غذایی مفید میتواند خطرناک باشد. لذا در مصرف هر نوع ماده غذایی، هر چند مفید، اصل اعتدال و میانه روی را رعایت کنید.
همشهری انلاین
———————-
فواید چای سبز برای سلامتی
فواید دارویی و درمانی
نوشیدن منظم چای سبز استقامت بدن را در تمرینات ورزشی افزایش می دهد
بر اساس تازه ترین بررسی ها، مصرف مرتب عصاره چای سبز، میزان استقامت افراد را برای ورزش کردن از ۸ تا ۲۴ درصد افزایش می دهد.
محققان می گویند:
بر اساس محاسبات، یک ورزشکار به وزن ۷۵ کیلوگرم باید برای دستیابی به ظرفیت بدنی که مد نظر است و بر اساس آزمایشات به دست آمده، باید در روز ۴ فنجان چای سبز بنوشد.
این بررسی ها نشان می دهد که مصرف زیاد این نوشیدنی و یا مواد تشکیل دهنده فعال آن برای دستیابی به این هدف کافی نیست، بلکه مصرف منظم و در یک دوره طولانی تاثیر گذارست.
مصرف روزانه چای سبز پوست را در مقابل مواد مخرب اکسیدان محافظت می کند
مهم ترین ماده موثر در چای EGCG ) epigallocatechin gallate) نام دارد. این ماده در چای سبز بسیار بیشتر از چای سیاه است.
این ماده اثرات آنتی اکسیدانی داشته و رادیکال های آزاد ایجاد شده در اثر متابولیسم سلول ها و نور آفتاب را خنثی می کند.
به طور علمی ثابت شده این ماده جلوی تشکیل سلول های سرطانی را می گیرد. همچنین ثابت شده میزان مرگ سلول های پوست به دنبال تابش آفتاب را کاهش می دهد. همچنین مصرف چای میزان بروز واکنش های آلرژیک(حسایست زا) را کاهش می دهد.
عصاره چای سبز به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی در فرآورده های آرایشی قابل استفاده است
یافته های محققان ایرانی نشان داد: عصاره چای سبز می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی در محصولات آرایشی به جای آنتی اکسیدان های تجاری متداول که عوارضی در پی دارند، استفاده شود.
یافته های تحقیق دکتر کتایون مرتضی سمنانی، دکتر مجید سعیدی، دانشیاران دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و دکتر زهرا نوزادی، داروساز، در رابطه با مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره چای سبز با آنتی اکسیدان های تجاری در کرم هیدروکینون ۲ درصد نشان می دهد:
عصاره چای سبز در مقایسه با سدیم متا بی سولفیت و BHT اثر آنتی اکسیدانی بیشتری داشته و با توجه به ویژگی های این عصاره در محافظت پوست در مقابل اشعه ماورای بنفش و کاربرد این گیاه به صورت موضعی که از گذشته برای برطرف کردن تورم به کار می رفته است، می توان به این گیاه به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی در فرآورده های آرایشی بیش از پیش توجه کرد.
کاهش وزن در افراد چاق
چای سبز قادر است جذب روده ای گلوکز و چربی را کاهش دهد و به این وسیله باعث کاهش وزن در افرادی که چای سبز مصرف می کنند شود. وزن افرادی که چای سبز به طور مرتب مصرف می کنند ۱۰ تا ۱۸ درصد کم تر از افرادی است که چای سبز مصرف نمی کنند.
آرام بخش و رفع استرس
این نوشیدنی گیاهی نوعی آرام بخش نیز محسوب می آید. با نوشیدن این چای سیستم عصبی بدن شما مقاوم تر شده، آرامش اعصاب و دوری از فشارهای عصبی را برای شما به ارمغان می آورد. از آنجایی که بسیاری از بیماری ها ارتباط مستقیم با استرس و سیستم عصبی دارند، نوشیدن این چای را می توان به نوعی داروی تمام بیماری ها نام برد.
استحکام دندان ها
این نوع چای حاوی ماده ای به نام فلورین (fluorine) است. فلورین سبب می شود تا ساختار داخلی دندان ها محکم شود و از پوسیدگی آن ها جلوگیری می کند.
فواید دیگر
از فواید دیگر چای سبز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بالا بردن قدرت فکری و قابلیت تمرکز بهتر
پیشگیری از امراضی مثل آلزایمر
درمان التهاب مفاصل
درمان و پیشگیری از بیماریMS
ماهنامه دنیای سلامت-۱۲
عوارض و ضررهای چای سبز:
مصرف بیش از حد کافئین که در چای سبز و بعضی از عصاره های آن وجود دارد در بعضی از افراد باعث علائمی مانند عصبانیت، بیخوابی و بیقراری میشود. افرادی که دارای بیماری فشار چشم هستند نباید استفاده کنند و افرادی که میگرن دارند میزان مصرف کمی باید داشته باشند .
انواع نوشیدنیها در سایت آشپزی اسان
بسیار عالى بود
خیلی خوب و کامل بود.
بسیار عالی.ممنون