فواید و خواص و ضرر های پاچه
پاچه
فواید: بعد از هضم، تولیدکننده خون و نیز جهت بواسیر، خشونت حلق، تَرَک لب و زبان، گرفتگى آواز، سرفه، التیام زخمهاى درونى، التیام شکستگى استخوان/ با صمغ عربى جهت پیچش و اسهال و آب پاچه جهت سرفه/ ریختن آب صافشده آن جهت یبوست/ مالیدن روغن داخل پاچه با فرینون و روغن گل جهت تسکین درد سر و ضربان مفاصل/
مضر: تولید قولنج
مصلح آن: سرکه و عسل/ پختن آن با کرفس و دارچین جهت رفع خونریزى زخمها/ پختن آن با صبر جهت از بین بردن دانه بواسیر.
__________________________________________________
(۱). مخزن الادویه اسرار گیاهان دارویى جانور درمانى- مولف: عقیلى خراسانى- حاجى شریف- به کوشش: احمد مقدم- کاظم- ناشر: شرکت باورداران- حافظ نوین- محدث.