گوسفند و خواص دارویی و فواید درمانی اجزای بدنش
گوسفند
فواید: خوردن گوشت آن جهت تولید خون، مقوى بدن و دل و جگر/ کلیه آن مقوى دل و جگر و معده و کلیه/ زیاد خوردن مغز سر آن باعث فراموشى/ خوردن مداوم آب گوشت آن با سرکه و عسل بسیار مقوى بدن، مانع غش، رفعکننده خفقان، لاغرى بدن/ بلعیدن پیه آن بعد از ذبح که هنوز سرد نشده و نیز گداختن نیمگرم آن جهت سرفه، درد سینه، تنگى نفس، سوزش ادرار بسیار مفید/ گوشت گرم تازه ذبح شده آن را بر اعضاى ضربه دیده ببندید به سرعت درد را از بین مىبرد و مانع تورم و زخم شدن مىگردد…..
مالیدن خاکستر گوشت سوخته آن جهت رفع سفیدى چشم/ خون آن گرماگرم جهت رفع خارش، منع آبله زدن اعضاى سوخته/ مالیدن سرگین آن جهت کاهش ورمها، التیام زخمها و با موم و روغن گل گداخته جهت سوختگى آتش/ مالیدن سرگین خیسانیده در گلاب
فوائد و خواص انسان وحیوان، ص: ۲۸
جهت باز نمودن دُملها/ خاکستر سُم آن جهت داءالثعلب/ جایز نبودن خوردن گوشت آن در زمان وبا و طاعون به جهت آنکه بسیار تولید خون مىنماید/ براى کاهش از سنگینى خاصیت گوشت آن، خوردن آن با سرکه یا قراقروت یا کشک و یا سماق.
__________________________________________________
(۱). مخزن الادویه اسرار گیاهان دارویى جانور درمانى- مولف: عقیلى خراسانى- حاجى شریف- به کوشش: احمد مقدم- کاظم- ناشر: شرکت باورداران- حافظ نوین- محدث.
فوائد و خواص انسان وحیوان