طرز تهیه مربای زرشک

طرز تهیه و نحوه درست کردن مربای زرشک

طرز تهیه مربای زرشک

زرشک یه میوه ایه که خیلی کاربرد داره یکی از آموزشهایی که خیلی مورد استفاده قرار میگیره مربا هست

مربای زرشک هم برای صبحانه استفاده میشه و هم سر سفره نهار و شام نیز برا مهمان قرار میدن غالبا

در ادامه مواد لازم و دستور درست کردن این نوع مربا را در سایت اشپزی اسان اموزش دادیم

مواد لازم برای درست کردن مربای زرشک :

زرشک قرمز تازه ==یک  کیلو گرم

شکر == یک کیلو و ۲۰۰ گرم

وانیل === نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه و آموزش نحوه مربای زرشت :

زرشک را پاک کنید، چند بار با آب سرد شستشو دهید و بعد داخل کاسه ای بریزید، داخل کاسه را با آب کاملا سرد پرکنید، طوری که آب روی زرشک را بپوشانید و زرشک ها را به مدت ۲-۳ ساعت در آب بخیسانید تا گرد و خاک باقیمانده روی دانه های زرشک کاملا ته نشین شود .

بعد زرشک را آبکش کنید، به آرامی شستشو دهید و ۲۰۰ گرم از شکر را لابه لای زرشک بپاشید و  به مدت۵-۶ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا هم آب بیندازد و هم مزه دار شود.

باقیمانده شکر را آسیاب کنید تا نرم شود بعد با یک و نیم لیتر آب ولرم و آب حاصله از زرشک و شکر مخلوط کنید، داخل یک قابلمه لعابی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا شربت بجوشد . ( با درب باز ) وقتی شربت جوشید، زرشک را داخل شربت بریزید. دقت کنید که اصلا مربا را هم نزنید. برای مخلوط کردن مواد دسته های قابلمه را بگیرید و با حرکت دادن قابلمه، مواد را مخلوط کنید . (هم زدن مربای زرشک در این مرحله هم باعث وا رفتن زرشک ها می شود و هم رنگ مربا را تیره میکند)

اواخر طبخ مربا وانیل را به مواد اضافه کنید و با یک قاشق استیل خشک و تمیز، به آرامی مواد را مخلوط کنید. به محض قوام آمدن مربا، حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید، قابلمه حاوی مربا را با درب باز در مجاورت هوا قرار دهید تا خنک شود و بعد داخل شیشه مورد نظر بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید .

لازم به توضیح است که مربای زرشک بر خلاف انواع دیگر مربا، به محض پختن آماده مصرف نیست و حداقل دو روز باید در یخچال بماند تا قابل استفاده شود .

نکته های دستور مربای زرشک :

مقدار شکر ذکر شده در این دستور طعم مربا را خیلی شیرین نمیکند و مربا در نهایت طعمی نسبتا متعادل دارد. در صورت تمایل به شیرین تر شدن مربا می توانید مقدار شکر را تا یک کیلو و پانصد گرم (حداکثر) افزایش دهید .

به طور معمول برای تهیه مربا از میوه های ترش، در ازای هر یک کیلو گرم میوه از یک کیلو گرم شکر استفاده میشود . ولی در مورد زرشک چون ترشی آن کمی بیشتر از حد معمول است در این دستور مقدار زرشک ۲۰۰ گرم بیشتر از حد متعارف است.

در مورد میوه های شیرین نیز معمولا در ازای هر یک کیلو گرم میوه از ۷۰۰ گرم شکر استفاده میشود . این یک قاعده کلی است و مسلما مقادیر یاد شده بسته به ذائقه خانواده میتواند تا حدی تغییر کند .

بعد از اتمام مراحل پخت تمام مربا ها، همیشه صبر کنید مربا خنک شود و بعد آنرا به ظرف مورد نظر انتقال دهید. ولی برای پائین آوردن دمای مربا بهتر است از یخچال استفاده نکنید.

استفاده از آبلیمو در اواخر طبخ اکثر مربا ها امریست بدیهی و برای جلوگیری از شکرک زدن مربا کاربرد دارد ولی در مورد مرباهای ملس یا کمی ترش تر نیازی به این کار نیست .

در ضمن یکی از شایع ترین علل شکرک زدن مربا جوشیدن بیش از حد مربا است. البته در صورتی هم که مربا به اندازه کافی حرارت ندیده و نجوشیده باشد امکان کپک زدن آن وجود خواهد داشت . پس لازم است به زمان جوشاندن مربا کاملا توجه کنید.

آسیاب کردن شکر به این دلیل است : در زمان کوتاه طبخ این مربا، ممکن است شکر خوب با آب مخلوط نشود و در انتها باعث شکرک زدن مربا شود . بهتر است اول شکر را آسیاب کنید، قبل از قرار دادن آب و شکر روی حرارت آنها را خوب با هم مخلوط کنید. بعد روی حرارت قرار دهید . توجه داشته باشید که شکر آسیاب شده در آب ولرم راحت تر حل میشود تا آب جوش یا سرد !

در این نوشته روش و دستور درست کردن مربای زرشک را خواندید در آینده انواع مربا را آموزش خواهیم داد

منبع نوشته:

مطبخ خاله خانم مطبخچی

مطالب مرتبط

۵ دیدگاه‌

  1. فاطمه گفت:

    خیلی عالیه اگه آشپزی های جدید به ایمیلم بفرستید ممنون میشم

  2. اوین گفت:

    سایت بسیار مفیدیه واقعا دستتون درد نکنه فقط اگه میشه لطفا مطالب جدید را به ایمیلم بفرستید ممنون میشم.

  3. فاطمه گفت:

    ممنون از اموزشتون

  4. ماریه گفت:

    سلام.از توضیحات بسیار عالی شما متشکرم.

  5. نعیمه گفت:

    سلام.خسته نباشید.بسیار عالی بود.میشه لطفاطرز تهیه شربت زرشکو برام ایمیل کنین.خیلی ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *