خواص دارویی گوشت و شیر شتر

شتر
فواید: خوردن گوشت آن مقوى باه و اعضا، نافع جهت تب، عرق النسا، یرقان سیاه/ مالیدن گوشت سوخته آن جهت زردزخم/ مالیدن ریه تازه آن که هنوز گرم باشد جهت کک‏ومک و جگر آن رفع‏کننده ریزش آب چشم و مقوى باصره/ مالیدن پیه آن مفید براى بواسیر و نگاهداشتن آن در هر جا گریزاننده مار از آنجا/

مضر: خوردن مداوم ریه آن باعث کورى/ خوردن کوهان آن جهت تنقیه رحم، بواسیر، قطع خونریزى/ آشامیدن کف دهان آن در حین مستى مورث جنون/ چکانیدن آب پونه در دماغ شتر باعث زوال مستى آن/ آشامیدن شیر آن جهت تشنگى/ آشامیدن بول آن جهت زردآب، سرفه، زکام، ورم جگر، تقویت باه، رفع مستى به سرعت/ چکاندن گرم کرده بول آن در گوش مسکّن درد آن و رفع سنگینى شنوایى/ ریختن جوشانیده آن با حرمل بر عضو جهت نقرس و فالج/ سوخته موى آن جهت قطع خونریزى/ بستن موى آن بر ران چپ رافع تکرر ادرار/ گندم را به عرق یا کف دهان آن تر کرده و به پرندگان دهید، بیهوش شوند/

مصلح گوشت آن: با نمک بسیار پختن آن، فلفل، زیره کرمانى داخل آن ریختن، با کمى خردل خوردن، بعد از آن سرکه خالص آشامیدن.

__________________________________________________
(۱). مخزن الادویه اسرار گیاهان دارویى جانور درمانى- مولف: عقیلى خراسانى- حاجى شریف- به کوشش: احمد مقدم- کاظم- ناشر: شرکت باورداران- حافظ نوین- محدث.

فوائد و خواص انسان وحیوان

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *