انواع گوشت به ترتیب اولویت‏ با ذکر فواید و خواص

گوشت‏

انواع گوشت به ترتیب اولویت‏

۱) گوشت گوسفند که نوعى تندى لطیف دارد.

۲) بز جوان و گوساله و هرچه کم سن‏تر باشد زودهضم‏تر است.

۳) بزغاله کمتر از بره فضولات دارد.

۴) گوشت هر شیرخوارى که شیر خوب بخورد.

گوشت قسمت گردن، دست و سینه بهتر از ران و پشت است و گوشت سمت راست بهتر از سمت چپ.

بهترین گوشت، گوشت حیوان جوان چاق است مثل گوشت بز و گوسفند بیشتر از شش ماه و کمتر از یکسال و گوشت گاو یکساله و شتر جوان.

مصلح هر گوشتِ ضعیف خوردن رطب، نمک، پیاز، فلفل، زنجبیل، دارچین و زیره و گوشت گرم؛ سرکه، آبغوره.

بهترین زمان خوردن گوشت گاو فصل بهار و اول تابستان.

خوردن دو بار گوشت در روز ممنوع است زیرا باعث ضعف قوت، قساوت قلب و تیرگى بینایى و همچنین دیر دیر خوردن آن باعث ضعف بدن و لاغرى، کم شدن قوا مى‏شود.

گوشت گوسفند پیر و گوسفند لاغر خوب نیست.

گوشت حیوان سیاه رنگ از حیوان سفید رنگ سبک‏تر و خوشمزه‏تر است.

گوشت حیوان نر و گوشت نرمه جدا شده از گوشت بسیار چرب و سفید از دیگر گوشت‏هاست.

گوشت یکساله‏ها و گوشت گوسفند کم سن، کم غذاتر است.

بهترین و گواراترین گوشت در میانه استخوان‏هاست/ گوشت طرف راست سبک‏تر و بهتر از گوشت طرف چپ است/ گوشت وسط ماهیچه بى‏عیب‏ترین گوشت است.

گوشت سست که پیه در آن نیست شاید بدمزه نباشد مانند گوشت پستان و گوشت بیخ زبان هرگاه هضم شود غذاى خوب دهد اما اکثراًبلغمى مى‏باشند.

بهترین گوشت پرندگان به ترتیب: تذرو، مرغ (از تذرو لطیف‏تر اما مغذى‏تر نیست)، کبک، تیهو و دراج است.

هر حیوانى که خشک مزاج باشد در بچه‏گى خوب است مانند گوشت بزغاله که بسیار خوب است.

گوشت بز نر مطلقاً بد است.

گوشت درندگان ناپسند است.

گوشت پرنده از گوشت چهارپا خشک‏تر است.

گوشت پرندگان بزرگ و غاز هوبره غلیظ است/ گوشت اردک و دیگر شناورها بسیار مرطوب است.

گوشت پرندگان بزرگ شناور و نیز گردن دراز و نیز گوشت طاووس، کبوتر دشتى، سنگخوارک و تیره گنجشک هیچکدام خوب نیستند.

گوشت اردک غذاى بسیار دهد اما به خوبى گوشت مرغ خانگى نیست. چینه‏دان و جگرش خوشمزه است.

گوشت بال پرندگان بزرگ براى ترشح معده مفید است.

گوشت آهو با این‏که کمى مایل به سودایى است از سایر گوشت‏ها بهتر است.

گوشت گاو خشک‏تر از گوشت بز و آن خشک‏تر و دیرهضم‏تر از گوشت گوسفند است.

گوشت شتر غذایش غلیظ و بسیار گرم ا ست.

گوشت سرخ شده و گوشت برشته، خشکى دارد و در آب پخته شده رطوبى‏تر است.

گوشتى که همراه دیک مى‏پزد، قوت همراهش را دارد.

گوشت پرچربى کم غذاست و شکم را نرم مى‏کند و زودهضم است.

دنبه از چربى و پیه گوشت بدتر است، زیرا دیرهضم و بدغذاست و گرم‏تر از پیه است.

اگر گوشت گاو را با پوست خربزه بپزند به سرعت از هم مى‏پاشد و مى‏پزد و بهترین وقت براى خوردن گوشت گاو فصل بهار و اوایل تابستان است.

گوشت گاو و گوشت‏هاى غلیظ، جوش‏هاى سرطانى و گرى به وجود آورد و جذام، واریس و وسواس به دنبال دارند. و ورم‏هاى سخت را نرم مى‏کند.

نشستن در آبگوشت خرگوش یا روباه علاج درد مفاصل است.

آبگوشت یا سوپ خروس پیر براى قولنج و بیمارى‏هاى سودایى مفید است.

خرچنگ دریایى براى افراد مبتلا به سل بسیار خوب است.

گوشت سوخته بره درد مارگزیده و نیش انواع کژدم را تسکین دهد.

__________________________________________________
(۱). مخزن الادویه اسرار گیاهان دارویى جانور درمانى- مولف: عقیلى خراسانى- حاجى شریف- به کوشش: احمد مقدم- کاظم- ناشر: شرکت باورداران- حافظ نوین- محدث.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *